GCSME
Image default
Architecture

4 tips om jouw woonkamer optisch groter te doen lijken

Veel mensen dromen ervan om ooit in een heuse villa te wonen met een grote tuin eromheen. Helaas is dit voor slechts weinig mensen weggelegd. De meeste mensen zullen het moeten doen met een klein appartementje, een rijtjeswoning of een twee-onder-één-kapwoning. Vaak valt de woonkamer toch net iets kleiner uit dan gehoopt. Gelukkig zijn er enkele handige tips waarmee je jouw woonkamer optisch groter kan doen lijken. Hieronder zullen we er vier behandelen.

 

Maak gebruik van lichte kleuren

Ben je weleens een woonkamer binnengestapt, bijvoorbeeld van een vriend of vriendin, een kennis of een familielid, die zo donker was dat je een benauwend gevoel kreeg? De kleuren van de muren hebben niet alleen effect op onze stemming en ons humeur, maar kunnen er ook nog eens voor zorgen dat een ruimte kleiner of juist groter oogt. Wil je jouw woonkamer groter doen lijken? Maak dan gebruik van lichte kleuren. Lichte kleuren zorgen voor een goede weerkaatsing van het licht en geven een open uitstraling.

 

Prop de ruimte niet vol met meubels, accessoires en decoraties

Door jouw woonkamer vol te proppen met meubels, accessoires en decoraties kan het al heel snel druk en vol ogen. Een kamer die helemaal vol staat met van alles en nog wat zal optisch kleiner lijken dan diezelfde kamer waar slechts een bank, salontafel, tv-meubel, eettafel met stoelen en enkele planten staan.

 

Zorg dat er voldoende licht naar binnen valt

 

Zoals hierboven al is benoemd weten lichte kleuren goed het licht dat een ruimte binnenvalt te weerkaatsen. Zorg dan ook dat er voldoende licht naar binnen valt. Omdat de meeste mensen toch niet in hun woonkamer slapen hoef je er echt geen verduisterende gordijnen op te hangen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je enigszins beschut en privé kunt zitten. Jaloezieën zijn een hele mooie optie omdat je die net zo ver kunt opendraaien en sluiten als je zelf wilt.

 

Laminaten vloer? Leg de planken altijd in de lengterichting

 

Bij een laminaten vloer is het aan te raden om de planken altijd in de lengterichting te leggen. Vaak is dit richting het raam, de richting waar het licht de kamer binnenvalt. Zo creëer je een natuurlijk effect waardoor de planken groter lijken en de kamer een stuk ruimer oogt.

 

https://raamdecoratiedeal.com/