GCSME
Image default
Business / Transportation and Logistics

De belangrijkste benodigdheden voor op de werkvloer

 

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van de waarde van geld. Waar we een tiental jaar geleden nog weinig zorgen hadden, heeft de economische crisis enkele littekens achtergelaten. Ondertussen mogen we niet klagen, maar het heeft wel voor een mentaliteitsomslag gezorgd, wat ook doordringt in onze werkrituelen. Dit brengt ons direct bij de absolute musts voor op de werkvloer, lees hier over de belangrijkste benodigdheden voor op de werkvloer.

Een gezonde portie motivatie

Allereerst is er natuurlijk een flinke portie motivatie nodig. Op iedere werkvloer kun je nog zoveel spullen hebben, maar wanneer de zin er niet is, ben je alsnog niet vooruit te branden. Begin de dag daarom met een lekkere kop koffie en ga met de beste bedoelingen naar werk. Deze positieve mindset neem je ook mee in de rest van jouw werk.

Agenda’s, kalenders en planners

Essentieel op de werkvloer is goed plannen. Wanneer er geen strakke planning en geen deadlines worden gesteld, werkt iedereen maar op best effort, maar worden er geen concrete afspraken gemaakt. Verantwoordelijkheid speelt hierin een grote rol. Vaak is het zelfs zo dat door de afspraken concreet te maken er tijdig de juiste vragen worden gesteld om het project goed af te ronden. Hierdoor kunnen er ook geen doelen worden gesteld en is er niets om concreet naartoe te werken. Zorg daarom dat je over voldoende agenda’s, kalenders en planners beschikt, zodat je zwart op wit hebt staan wat wiens taken zijn. Dit is een mooi begin om op voort te borduren.

De juiste koffietoebehoren

Koffie is een essentieel onderdeel van de werkvloer. Zonder een fatsoenlijk apparaat om koffie en thee in de schenken is elk kantoor al 20% minder. Maar behalve een goede koffieautomaat heb je natuurlijk ook de juiste toebehoren nodig. Wat te denken van bijvoorbeeld goedkope koffiecups, roerstaafjes, suikersticks, dekseltjes, draagtrays en meer? Niet alleen zijn deze disposables handig, ook zijn ze nog eens zeer goedkoop.