GCSME
Image default
Business / Transportation and Logistics

Extra opslagruimte Amsterdam nodig?

Een opslagruimte Amsterdam, tot aan de nok toe met dozen en tassen gevuld. Hier bewaart ze haar verzameling platen, kostuums voor haar werk als uitvoerend kunstenares en andere spullen zoals oude gaskachels. De items hebben misschien geen geldelijke waarde, maar ze hebben wel nostalgische waarde. Ik zou niet zeggen dat ik een verzamelaar ben, maar ik zie wel waarde in dingen.”, aldus een willekeurige huurder van een opslagruimte via Opslagman in Amsterdam over het gemak van het hebben van een opslagruimte.

Opslagruimte Amsterdam, zo makkelijk

Bij de aanvang van het huren van de opslagruimte in Amsterdam, verwachtte ze deze een jaar aan te zullen houden, maar nu heeft ze deze ruimte al twee jaar en gebruikt ze de eenheid om haar (te) kleine leefruimte aan te vullen.

Meer dan geen afstand kunnen doen van

Voor deze mevrouw is de opslagruimte meer dan het niet kunnen afscheid nemen van items, het geeft haar ook enige zekerheid. Toen ze de unit in gebruik nam had ze geen permanente woonruimte en het was een manier voor haar om al haar spullen toch op één plek te bewaren. De meeste mensen huren een opslagruimte zodra ze te maken krijgen met een belangrijke gebeurtenis in hun leven: ze hebben een kind gekregen, ze zijn getrouwd, samenwonend of gescheiden, ze zijn aan het verhuizen of herinrichten en ze moeten ergens hun spullen tijdelijk opslaan.

Handig wanneer je klein woont

Maar voor een toenemend aantal mensen is een opslagruimte iets van de langere termijn geworden. Veel mensen hebben al enkele jaren een opslagruimte, en veel mensen zeggen dat ze een opslagruimte echt nodig hebben omdat er geen plek meer is voor de spullen daar waar ze wonen. Het is dus niet verwonderlijk dat mensen zich wenden tot Opslagman. Het is ook goedkoper om extra ruimte te huren dan om een grotere woning te kopen of te huren.

Mensen weten dat hun spullen veilig zijn en bij Opslagman is je persoonlijke opslagruimte tussen 06:00 uur en 23:00 uur dagelijks toegankelijk zodat je bij je eigen spullen komen wanneer je dat zelf wil.

Moeten mensen zich niet gewoon van hun spullen ontdoen?

Het is de menselijke natuur om dingen te verzamelen en te bewaren. Mensen ontdekken het misschien als ze verhuizen, maar als ze er eenmaal wonen en het is allemaal mooi en schoon, dan is het laatste wat ze willen dat het (weer) allemaal rommelig wordt, dus laten ze hun spullen liever in de opslagruimte liggen.