GCSME
Image default
Offers

Geen budget voor een tegelvloer?

Wil je graag een tegelvloer in je woning, maar is je budget hier niet naar? Of is het niet mogelijk om een tegelvloer te verlijmen? Daar is nu een oplossing voor. Wat te denken van tegellaminaat. Vloeren met de uitstraling van een tegelvloer maar met de voordelen van laminaat. Omdat dit assortiment de laatste jaren flink is uitgebreid is er nu een ruime keuze in soorten, vormen en kleuren.

Welke soorten tegellaminaat zijn er te koop?

Er zijn veel soorten tegel laminaat te koop. Van natuursteen, keramisch en betonlook tot tegellaminaat met een Oosterse tegelpatroon. Daarbij zie je bij het tegel laminaat ook hoogglans vloeren. Bepaalde soorten zijn voorzien van een v-groef die de voegnaad accentueren. Ook het tegellaminaat is nagenoeg niet meer te onderscheiden van een echte tegelvloer. Tegellaminaat zie je hoofdzakelijk in een rechthoekig of langwerpig formaat.

Van het tegel laminaat met een natuursteen look, zijn de leisteen en marmerlooks populair.  Leisteenlook zie je in diverse kleuren grijs en de marmerlook zie je in veel natuurlijke kleuren. Dit laminaat wordt als mat en als hoogglansvloer aangeboden. Tegellaminaat met een keramische- of betonlook zie je in veel varianten. 

Wat zijn de voordelen van tegellaminaat?

Laminaat met een tegellook heeft veel voordelen. Laminaat staat bekend als een onderhoudsvriendelijke vloer. Moet je een natuursteen vloer op een speciale manier behandelen volstaat een simpel stofzuigen en licht vochtig dweilen het onderhoud van tegellaminaat. 

Tegellaminaat is veel lichter van gewicht dan een stenenvloer. Zo is de vloer veel beter te hanteren en kan het op elke dekvloer gelegd worden, dus ook een houten draagvloer.

Ook het tegellaminaat is rondom voorzien van een kliksysteem. Zo is de vloer eenvoudig te leggen. je hebt er geen lijm bij nodig. De vloer kan hierdoor veel sneller gelegd worden en deze klus is ook heel goed zelf te doen.

Omdat je laminaat altijd op een speciale ondervloer legt, hoor je het loopgeluid veel minder en voelt de vloer warmer aan dan een echte tegelvloer.

Doordat laminaat en dus ook tegellaminaat voorzien is van een harde toplaag is de vloer geschikt voor intensief gebruik. De vloer kan tegen een stootje en is bijzonder krasvast, ook het hoogglans laminaat

Last but not least: Een tegellaminaat is een budgetvriendelijke vloer. Echte tegelvloeren en plavuizen zijn in aanschaf veel duurder. En wil je de vloer laten leggen dan zijn de plaatsingskosten aanzienlijk lager dan bij een echte stenen vloer.

https://www.beboparket.nl/