GCSME
Image default
Business / Transportation and Logistics

Lekkage in huis – Wat nu?

Wanneer u een lekkage heeft is het belangrijk dat u gelijk actie onderneemt. U kunt zelf iets aan de lekkage proberen te doen of het in ieder geval op te sporen en u kunt ook direct een loodgieter inschakelen. Het is in ieder geval belangrijk dat u iets doet, omdat een lekkage in veel gevallen grote schade aan uw huis kan veroorzaken. Deze schade is ook nog een blijvend doordat vocht overal intrekt. Lees daarom dit artikel, zodat u weet wat u kan doen bij een lekkage.

Zelf actie ondernemen

Wanneer u weet dat u last heeft van een lekkage door bijvoorbeeld een verkeerde druk op de manometer, kunt u zelf gaan checken waar de lekkage zich bevindt. Door met een stukje keukenrol langs de afvoer- en waterleidingen te gaan, ziet u snel waar een lekkage zich bevindt. Als u zeker weet dat de lekkage niet van buitenaf kan komen en dus uit één van de leidingen moet komen, kunt u de hoofdkraan uit zetten. Hierdoor wordt de schade in ieder geval beperkt en kunt u vervolgens de loodgieter inschakelen om de lekkage te laten traceren.

Lekkage niet gevonden?

Wanneer de lekkage niet te vinden is, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een loodgieter met spoedservice langs laat komen. Een loodgieter weet door middel van verschillende methodes uw lekkage snel op te sporen en hierdoor ook snel te verhelpen. De kosten voor reparaties van de schade kunnen hoog oplopen. Schakel daarom altijd zo snel mogelijk een loodgieter in wanneer u niet weet hoe u de lekkage aan kunt pakken.

Niet elke loodgieter beschikt over een spoedservice. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw loodgieter binnen een uur op de stoep staat schakelt u de spoedservice van SAM Loodgieter Leiden in.