GCSME
Image default
Business / Transportation and Logistics

Minder risico tijdens het achteruitrijden

Met een groot voertuig achteruitrijden is altijd onzeker voor een bestuurder, want een groot voertuig heeft altijd een grotere dode hoek waardoor het voor een bestuurder veel moeilijker wordt om te zien of er veilig achteruit kan worden gereden. De kans op ongelukken als je achteruitrijdt is groter bij voertuigen met een grote dode hoek dan bij voertuigen met een kleine dode hoek. Door de grote dode hoek kan de bestuurder maar een klein deel van de omgeving zien en kan hij nooit zeker weten of er niemand achter het voertuig is.

Door gebruik te maken van een achteruitrijcamera is het mogelijk om het grootste deel van de dode hoek van het voertuig te zien, waardoor een bestuurder er zekerder van kan zijn dat er niemand achter het voertuig is tijdens het achteruitrijden. Bij grote voertuigen is de kans op ongelukken tijdens het achteruitrijden is dan ook groter. Met een achteruitrijcamera kan je voorkomen dat er ongelukken of schade komt tijdens het achteruitrijden. Een achteruitrijcamera is dus voor elke bestuurder een goede tool om in de auto’s te hebben.

Achteruitrijcamera’s zijn niet alleen goed voor grote voertuigen maar ook voor kleine voertuigen omdat het met een achteruitrijcamera altijd mogelijk is om in de dode hoek achter het voertuig kijken. De reden waarom niet iedereen een achteruitrijcamera heeft is omdat achteruitrijcamera’s erg duur zijn. Een achteruitrijcamera kopen begint ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro en dat vinden veel mensen te duur.

Naast de hoge prijs is er eigenlijk maar een nadeel voor de achteruitrijcamera, want de achteruitrijcamera’s van de meeste merken sluiten niet goed aan op de monitors van andere merken. Zo kan je een camos achteruitrijcamera niet aansluiten op een monitor van orlaco. Ook bij alle andere merken behalve van Zwitserland is het niet mogelijk om hun materiaal op andere merken aan te sluiten.

https://www.vanzwitserland.nl/