GCSME
Image default
Business

Rolgordijnen: welke soorten zijn er?

Rolgordijnen zijn onmisbaar in huis. Zeker in de slaapkamer, met een goed verduisterd rolgordijn ben je verzekerd van goede nachtrust. Het kan soms best lastig zijn om raamdecoratie uit te kiezen. Je hebt keuze uit verschillende rolgordijnen, we hebben de 3 meest gekozen soorten rolgordijnen voor je op een rij gezet. Lees je mee?

1. Verduisterend rolgordijn

Verduisterende gordijnen hebben een speciale coating waardoor ze 100% verduisterd zijn. Een voordeel van verduisterende gordijnen is dat ze de ruimte koel houden, een geluiddempende en isolerende werking hebben en mensen een betere nachtrust geven. Het is niet voor niks dat verduisterende rolgordijnen vaak gekozen worden voor in de slaapkamer of babykamer. Je kunt een verduisterd rolgordijn uiteraard in andere ruimtes ophangen, zoals de woonkamer voor privacy of een middagdutje bijvoorbeeld. 

2. Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn populair omdat je kunt spelen met lichtinval in huis. Dit kan doordat duo gordijnen bestaan uit twee stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt bewegen. Een voordeel van een duo rolgordijn is dat je zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval en inkijk er in jouw woonruimte is. Je hebt duo rolgordijnen met open of gesloten cassette. Een open cassette heeft als voordeel dat het minder ruimte inneemt. Een gesloten cassette geeft een luxe en strakke uitstraling aan je rolgordijn. Waar gaat jou voorkeur naar uit?   

3. Dakraam rolgordijnen

Heb jij een dakraam? Dan hoort daar natuurlijk ook een mooi rolgordijn bij. Een rolgordijn is niet alleen functioneel, het zorgt ook nog eens voor meer sfeer in huis. Je hebt rolgordijnen die volledig verduisterend zijn en je hebt rolgordijnen die warmte reflecterend zijn. Ideaal voor tijdens de warme zomerdagen. Wat vooral belangrijk is bij dakraam rolgordijnen is dat het gebruiksvriendelijk moet zijn. Je wilt het rolgordijn gemakkelijk kunnen bedienen. De meeste rolgordijnen hebben meerdere standen. 

Keuzestress?

Ben je er nog niet over uit welke raamdecoratie het beste bij jouw woonsituatie past? Laat je dan adviseren door een raamdecoratie specialist zoals Raamdecoratie.com of bezoek een showroom. Of kijk voor inspiratie op Pinterest. Hier kun je veel voorbeelden van raamdecoratie bekijken.

https://www.raamdecoratie.com/