GCSME
Image default
Business / Transportation and Logistics

Theorie cursussen in Rotterdam

Voor het halen van je theorie examen voor je auto, motor of bromfiets is er de theorie cursus in Rotterdam. Tijdens zo’n theorie cursus in Rotterdam leer je alles wat je moet weten om je theorie examen te halen. In dit artikel lees je alles over de theorie cursus voor de auto, motor en bromfiets.

 

Auto theorie cursus

De meest gevolgde cursus in heel Nederland is de auto theorie cursus. Omdat de leeftijd is verlaagd naar 16 voor het halen van je theorie examen en naar 17 voor het halen van je praktijk examen halen minder jongeren hun bromfiets rijbewijs. Tijdens een auto theorie cursus leer je alles wat je moet weten over gevaarherkenning en verkeersregels en verkeersinzicht, de twee onderdelen van het auto theorie examen.

 

Motor theorie cursus

Heb je al je auto rijbewijs en wil je nu gaan voor je motor rijbewijs? Dan moet je eerst nog je motor theorie halen voor je mag afrijden. Omdat je al veel weet over de theorie door het halen van je auto rijbewijs is een eendaagse motor theorie cursus een goede manier om je kennis op frissen en bij te spijkeren zonder er veel tijd aan kwijt te zijn. Daarnaast maak je dezelfde dag ook nog eens het examen.

 

Bromfiets theorie cursus

Ondanks dat er steeds meer mensen direct voor hun auto rijbewijs gaan, zijn er ook nog steeds jongeren die wel hun bromfiets rijbewijs willen halen. Voor deze groep is er de bromfiets theorie cursus. Tijdens deze cursus leer je alles zodat je het theorie examen sneller in een keer haalt.

 

Duur theorie cursussen

Er zijn verschillende theorie cursussen die ook verschillen in lengte. Je hebt de eendaagse, meerdaagse en online cursussen. Bij de eendaagse cursus leer je in een ochtend alle theorie en maak je ’s middags het examen, bij de meerdaagse cursus ben je meerdere avonden bezig met het leren van de theorie en de online theorie cursus is geheel op eigen tempo en manier te volgen.