Verkoopwagen

Gcsme

Met de aanschaf van een verkoopwagen kan je je omzet een flinke impuls geven. Veel winkeliers met kleine en middelgrote winkels hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Er wordt gewerkt met kleine marges en men heeft te maken met concurrentie. Zo is het voor veel winkeliers steeds moeilijker om te concurreren met bijvoorbeeld supermarkten. Supermarkten hebben steeds meer te bieden op het gebied van verse producten, en kunnen deze ook goedkoper aanbieden. Ze kunnen bij de inkoop gunstige prijzen afdwingen omdat ze groot inkopen. Voor veel winkeliers is een dergelijke strijd nauwelijks te winnen. Toch is het zonde wanneer bepaalde winkel uit het straatbeeld verdwijnen. We hebben het dan vooral over de voedselbranche. Vlees, vis, brood, banket, noten, snacks en ijs kunnen allemaal voor een lage prijs in de supermarkt worden gekocht. Steeds meer winkeliers ervaren dit probleem en besluiten hier iets aan te doen op een slimme manier. Zeker in de steden en in middelgrote gemeenten, blijkt de aanschaf van een verkoopwagen vaak een schot in de roos. Nu zal ik als voorbeeld een broodjeszaak nemen uit mijn eigen stad. De betreffende broodjeszaak zag steeds meer klanten hun vers belegde broodjes kopen bij de supermarkt even verderop, voor een lagere prijs. Met de aanschaf van een verkoopwagen vind je ze nu her en der in de stad.

Verkoopwagen waar de mensen zijn

Met de aanschaf van een verkoopwagen verplaats je je product naar de plek waar de mensen zijn. De betreffende broodjeszaak zag het aantal klanten in de winkel afnemen. Echter werd het meeste nog goed gemaakt in het weekend bij het uitgaanspubliek, die voor of na het stappen een broodje scoren. Met de aanschaf van de verkoopwagen is de broodjeszaak overal te zien in de stad. Tijdens de lunch staan ze bij een middelbare school. 2 ochtenden in de week zijn ze te vinden op de markt. Op zaterdagavonden als ons team een thuiswedstrijd speelt, is hun verkoopwagen daar te vinden.

Evenementen

Afgezien van de vaste dagen in de week dat de broodjes over de toonbank van de verkoopwagen vliegen, zijn er in de stad en in de regio aan de lopende band evenementen en festiviteiten. Een verstandige winkelier investeert in een verkoopwagen. Een verkoopwagen biedt enorm veel mogelijkheden en bind je niet aan 1 locatie.