GCSME
Image default
Business / Transportation and Logistics

Webcam cover

Sinds vorige week heb ik mijn laptop en mijn smartphone beveiligd met een webcam cover. De schrik sloeg mij om het hart toen ik laatst een artikel las over cybercrime. Meestal ben ik redelijk goed op de hoogte op het gebied van internetveiligheid en dergelijke. Ik weet dat er een hoop ellende kan ontstaan wanneer je het slachtoffer wordt van hackers, fraudeurs en oplichters. Er gaan spijtig genoeg miljarden om in deze schimmige wereld. Daders zijn vaak niets ontziend, volkomen gewetenloos en opereren vanuit binnen- en buitenland. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn met het beveiligen van je apparaten. Zo kan je met enkele eenvoudige methodes de meeste boeven buiten de houden. Je moet zorgen dat je moeilijke wachtwoorden hebt die je regelmatig vervangt. Een goede firewall en degelijke antivirus software kunnen ook een hoop ellende voorkomen. Het artikel dat ik las ging over het hacken van laptops, met als doel om bij mensen thuis te kunnen inbreken. Dat gebeurt namelijk als volgt: Hackers weten ongemerkt je laptop binnen te komen via bepaalde bestanden die je download. Het kan ook via een USB stick die malware bevat. Zonder dat je iets in de gaten hebt, kan er worden meegekeken met de camera van je laptop. Zo kan men precies zien wanneer je thuis bent en wat er zoal te halen valt in een huis. Met een webcam cover is dit gelukkig te voorkomen. Ik heb ook voor mijn vrouw en mijn zoontje een webcam cover gekocht. Ik heb hen zelfs verplicht om deze te gebruiken wanneer ze thuis zijn.

Ongemerkt meekijken voorkomen met een webcam cover

Met een webcam cover voorkom je dat kwaadwillenden ongemerkt meekijken via de camera op je laptop. Het is natuurlijk een ontzettend nare gedachte dat dit soort dingen gebeurt. Aan de andere kant sta ik ook nergens meer van te kijken tegenwoordig. De webcam cover is daarmee nog een extra slot op de deur van je huis.

Webcamcovers.nl

Een webcam cover kan je heel eenvoudig online bestellen op https://webcamcovers.nl/. Het klinkt vreemd, maar met een webcam cover kan je jezelf beschermen tegen inbraak. Wees daarom verstandig, en schaf een webcam cover aan. Het is een simpele en goedkope manier om een hoop ellende te voorkomen.